Igenis a Becsület Napja!

Eredeti megjelenés: Hírhozó, Szent Korona Rádió, Neményi.net 2012.02.07, Hivatkozás: ITT  és ITT

A tegnapi rendezvényre keresve többször is belebotlottam egy bizonyos Kiss Ádám publicisztikájába a Hírszerzőn. Úgy érzem, két bekezdést megérnek az illető gondolatai.

A borzalmak, amikről írsz Ádám, valóban szörnyűek, és egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy a becsület-napi megemlékezők közül mindannyian felfogják azt, milyen is lehetett azokban a napokban Magyarország. De emiatt kár aggódni, mert a társadalom 99%-a hovatartozástól függetlenül nem tudja, mit jelent a háború, sőt, sejtése sincs róla, hogy február 11-én bármi is történt volna valaha Budapesten. Köszönhető ez korunk ostoba öngyűlölő oktatásának, korszellemének. Azt mondod, képzeljük el, milyen lehetett zsidóként, kommunistaként, katonaszökevényként rettegni a halált. Én meg azt mondom, összemosod a dolgokat.

Miért kéne egy közösségnek (gy. k. a magyar nemzetnek) a gyávákról megemlékeznie? A szökevényekről? A vörösökről? A zsidóság egészen más történet, de hogy gondolod, hogy azon a napon, mikor több-tízezren indultak a biztos halálba, azokra apellálsz, akik reszketve dobták el becsületüket? Hova vezet egy olyan paradigma, melyben a gyáva van piedesztálra emelve? Igen, oda, hogy belőled újságíró lehet, a kitörő honvédeknek pedig nincs állami megemlékezése.

A Rend tiszteletadó alakulata 2012-ben a Becsület Napján

Értelmetlen halálról beszélsz, és arról, hogy gondoljunk bele a rettegésbe… De pont te vagy az, aki nem gondolkozik. Értelmetlen halál lenne végig harcolni egy háborút a vörös szörnyek ellen, akik lángszóróval ölték a védekezésképtelen honfitársaidat? Értelmetlen halál lenne megpróbálni megóvni a megfoghatatlan értékeket, mint a Becsület, ha már a kézzel foghatóak úgyis mind oda vannak? Önként oda adni ezt a láthatatlan kincset, az utolsót, ami van, az értelmes lenne?

Az a baj a magadfajtákkal, hogy képtelenek bármi magasabb-rendűt felfogni, mint a rongy életük.

Scheer-Komjáthy Ádám

Itt nem lehet hozzászólni.

Tartalomjegyzék