A három legfontosabb mű

Az a három könyv, mely a leginspirálóbban hatott Rendünkre, és melyeket olyan alapműveknek tartunk, melyet minden tagunknak ismernie érdemes, látszólag talán nem függenek össze, látszólag talán más “világnézetet” hirdetnek, és mindhárom könyv fanatikus rajongói tiltakoznának aziránt, hogy egy lapon említsük eme három kötetet. Mi mégis megtesszük.

I. könyv: Hamvas Béla – Scientia Sacra (1944)

 

 

A legfontosabb, mégis legnehezebb könyv. Ahhoz, hogy teljes mélységében megérthetővé váljon eme mű, egy alapfokú beavatottságra kell szert tenni. Amely ugyan szinte magától kialakul, ha az ember útkereső, de akkor is ki kell várni, mert idő előtt olvasva csak bonyolult és értelmezhetetlen sorok sokasága. Beavatás alatt itt azt kell érteni, hogy már talált válaszokat, és tudja, hogy válaszok léteznek. Ehhez idő kell. Azonban ha az alkalmas évben veszi újra kézbe az olvasó, akkor úgy fogja megélni, mintha várfalak omlanának le szemei elől, és a megértés és tisztánlátás új fokára juthat el nemzetünk legnagyobb gondolkodójának segítségével.

ITT LETÖLTHETŐ (pdf)

II. könyv: Szepes Mária – A Vörös Oroszlán (1946)

 

Eme művet 1946-ban adták ki először, a szerző pedig – nagyon bölcsen – álnév mögé rejtőzött. 1948-ban a kommunisták a felforgató művek listájára tették, és csaknem az összes példányt bezúzatták. Éppen Hamvas Béla – akivel Szepes Mária jó barátságot ápolt – mentett meg mindösszesen négy példányt a műből a Széchényi Könyvtár munkatársaként.

Amint a fentebbi műhöz, úgy ehhez is rendelkezni érdemes valódi ismeretekkel a Világ természetéről. A felületes olvasó egy szórakoztató regényt tart csupán a kezei között, az ébredező útkereső viszont igaz történetet, és egy beavatási lehetőséget.

ITT LETÖLTHETŐ (pdf)

III. könyv: Allan Kardec – Szellemek Könyve (1925)

 

Ez a könyv egyedülálló a maga nemében. Nem értelmezni, hanem elhinni nehéz a benne foglaltakat. Szerzője oly nyíltsággal tárja olvasói elé természetfeletti kutatásai eredményeit, ami a hétköznapi ember számára megdöbbentő. De hétköznapi ember számára nem is hozzáférhető egykönnyen a ‘Szellemek Könyve’. Alig néhány példány maradt fenn a XX. század vasfogai között, és azoktól sem szívesen válnak meg gazdáik. Mindezt azért, mert ez a könyv – ha a szkepticizmusát félre tudja tenni az olvasó – bepillantást ad abba, miképpen, milyen törvények szerint működik Élet és Halál.

ITT LETÖLTHETŐ (pdf)

Itt nem lehet hozzászólni.

Tartalomjegyzék