A nemzeti ellenállás vs. kormányerők

Most volt szerencsém olvasni több beszámolót is a Nemzeti Közszolgálati Egyetem évnyitóján történtekről. Elgondolkodtató, és hogy mire is jutottam, azt az olvasókkal is megosztanám.

Nem is túl régen, augusztus 25-én vett részt az Új Hajnal Rend a Hősök terén tartott rendezvényen, sok más ellenálló szervezettel egyetemben. A főszervező a Kárpát Haza Őrei volt, de – a teljesség igénye nélkül – megjelent a Jobbik, a HVIM, a Magyar Nemzeti Gárda, a Magyar Gárda Őrző szárny, a Nemzeti Őrsereg, a Szebb Jövőért Polgárőr egyesület , és sokan mások.

Aznapra is hőségriadót rendeltek el, és árnyékmentes helyen a hőmérséklet megközelítette a 40 fokot is. A rendezvényen hét vagy nyolc felszólaló is beszédet tartott, árnyék, vagy fedezék pedig senkinek nem állt rendelkezésére. A szervezetek képviselői fegyelmezetten, alakzatban hallgatták végig a szónokokat. Az elsősegéllyel megbízott személyek ásványvizet osztottak a résztvevőknek, így a rendezvény profin lezajlott, és ahogyan én láttam, senki nem lett rosszul, de ha esetleg figyelmetlen voltam, akkor sem lehet ez a szám 1-2 főnél több.

Ehhez képest nézzük meg az alábbi videófelvételt:

Így estek össze a Közszolgálati Egyetem hallgatói a tanévnyitón from hvg.hu on Vimeo.

A videón 24 kikísért személyt számoltam össze. Ez hatalmas szám. Egy jókora szakaszt kitesz. Pedig tegnap nem volt olyan iszonyú meleg, és a résztvevők egy füves területen állhattak, nem az izzó aszfalton, mint mi. Az csak hab a tortán, hogy itt tisztekről, katonákról, és leendő tisztekről és katonákról beszélünk. Olyan emberekről, akik elvileg – ahogyan az egy beszédben is elhangzott – a hazájuk szolgálatára szentelték életüket. Nos, mi is.

Érdemes megvizsgálni ezt a két rendezvényt, és érdemes összehasonlítani is. Az, hogy mi jelesre vizsgáztunk, az államiak pedig talán éppen elégségesre, az nyilvánvaló. Vizsgáljuk meg inkább az okokat. Az egyik ok egészen kézenfekvő. Idéznék egy beszámolóból:

“Arra a kérdésre, hogy miért nem osztanak vizet a diákok között, az egyik szervező csak széttárja a karját. A másik közli, hogy ő TEK-es, és csak a miniszterelnök biztonságáért felel, végül kiderül, hogy erre egyszerűen senki sem gondolt, és az ivást amúgy is külön engedélyezni kellett volna a fegyelmezetten álló egyenruhásoknak.”

Nos igen. Együtt a jövő elitje, a korunk legjobb terrorelhárítási szerve, és egy új intézmény, a Közszolgálati Egyetem teljes stábja, és egy többszáz fős, fedetlen rendezvény megszervezésekor fel sem merül bennük, hogy gondoskodjanak az embereik alapvető fizikai szükségleteiről? Ez azért megdöbbentő. Tőlük várjuk az országunk történetének kritikus kérdéseire a választ? A veszélyhelyzetekben a megfontolt döntést? Vagy egy ennél ezerszer összetettebb probléma, az ország védelmének megszervezését? Hát ne várjuk.

A másik ok még ennél is prózaibb. Nem kérdőjelezem meg, hogy vannak elszánt, bátor, kitartó hazafik az iskola kadétjai között. De vajon hányan? És hányan vannak olyanok, akik már teljesen korunk gyermekei, akik sosem küzdöttek még igazán, és csak karrierlehetőséget látnak, és biztos nyugdíjat ebben a pályában? Hány jövőbeli zsoldos állhatott ott, és hány igazán, mindenre elszánt harcos? Mert ahogyan sok minden, egy émelygés, egy ájulás is fejben dől el. Mit gondoltak ezek az egyenruhába öltöztetett fiatalok ott a réten? Túlnyomó többségük azt, hogy vajon miért kell ott állniuk órákig, és végighallgatniuk ezt a sok hülyeséget ekkora nagy melegben? Aki így gondolkozik, az el fog ájulni.

Mi, nemzetiek, mikor kint voltunk, azért voltunk kint, hogy fegyelmezettségünkkel példát mutassunk egymásnak, és mindenkinek akihez eljut a hírünk. Hogy méltóképp emlékezzünk a Gárdára, egy szervezetre, mely ugyan nem most éli fénykorát, de volt és lesz is még az ellenállás egyik oszlopa. Mi tényleg a Haza védelmében sorakoztunk fel.

Mi tudjuk mit akarunk. És el is fogjuk érni.

Scheer-Komjáthy Ádám

Itt nem lehet hozzászólni.

Tartalomjegyzék