2012. október 23. margójára

Többen Budapest utcáin töltöttük ez pesti srácok emlékének szentelt napot, és az itt ért benyomásokat szeretném csokorba szedni. Ezen belül is főleg, a saját, a nemzeti tábor rendezvényeiről szólva, mivel a többiek rendezvényeire nincs hatásunk, így dolgunk sincs velük.

A Jobbik központi rendezvénye számomra örömteli és méltóságteljes volt, szemben az egy évvel korábbival, amely a Bankszövetség központjánál volt, és mentes 1956 hősire való méltó emlékezéstől. Ez az idén más volt, nem csak azért, mert ismét a megszokott Deák tér volt a helyszín, hanem mert arról szólt a nagygyűlés, amiről annak október 23.-án szólnia kellett.

Az ifjúsági tagozat fáklyás felvonulása, igazából csak betetőzte az eseményt.
A Magyarok Világszövetsége Astoriánál tartott rendezvényével szemben viszont értetlenül állok. Az elején, amikor kijött a meghívó, és a Kárpátia szerepelt rajta, mint zenekar, az volt az érzésem, hogy rajtuk keresztül szeretnének jelentős tömeget mozgósítani, ami csak papíron működik jól. Ráadásul veszett fejsze nyele, ha valaki egy megemlékezésre a fellépők miatt érkezik.

Az MVSZ szinpadán felszólalók nagy részével, nincs gondom, sőt. Többször jártam például a Váralja Szövetség rendezvényein, elismerem Gonda László és társai szerepét 2006-ban a Kossuth téren, viszont értetlenül állok Seres Mária megjelenése előtt. Megértem az ő aláírás-gyűjtési mozgalmának a célját és okát, ugyanakkor azt már nem értem meg, hogy erre az embertömegre szervezte a Civil Mozgalom nevű formációját 2010-ben, akiknek sikerült is a választáson elérni 0.9%-ot országosan.

Valamint Seres Máriával kapcsolatban azért jegyezzük meg, hogy igen csak  ambiciózus  politikailag  a család. Emlékszünk még, amikor a csepeli MSZP oldalán beszállt a polgármesteri kampányba? Sőt ugye, azt sem felejtettük el, hogy a Magyar Szociális Zöld Párt (MSZZP) vezetője egy bizonyos Stekler Ottó, aki történetesen Seres Mária férje. Egy pár, két párt…

Ilyen háttérrel, lehet beszélni a szociális érzékenységről, minden 65 év felettinek juttatott ajándékcsomagról, és a képviselői költségtérítés elszámoltatásáról, viszont teljes mértékben hiteltelen.

És bár a felszólaló Rácz Sándort tisztelem, nem tudok mit kezdeni azzal a felvetésével, hogy a pártok juttatták oda az országot ahol most van. Ez nyilván nem vitatható, ugyanakkor azzal, hogy sámán-dobosokkal kántálunk a Kossuth téren, és maximum 1000 fővel akarunk “alkotmányozó nemzetgyűlést” tartani, annyira sem megyünk, mint egy 17%-os Jobbikkal a Parlamentben.

Dr. Horkovics-Kováts János új Kisgazdapártról szóló bejelentése üdvözlendő. Még akkor is, ha kicsit sántít ez a dolog. Megjelenik, vagyis inkább feléled egy újabb politikai formáció, egy MVSZ volt elnökségi tag által, ami pont hogy nem az MVSZ által oly sokat hangoztatott egység és összefogás felé mutat.

 

Pár szót még szeretnék szólni a Rendszervágás megmozdulásáról.
Márciusban többen részt vettünk a Bank Centernél történt megmozduláson, akkor úgy gondoltuk, hogy van értelme annak, amit “Ludas Matyi” meghirdetett.  Akkor szervezett program volt, felszólalókkal, és bár előre nem tudtuk pontosan mi fog történni, azt tudtuk, hogy valami lesz. Toroczkai Lászlóban én személyesen maximálisan, és csukott szemmel megbízom. Ahol ő ott van, biztos, hogy történik valami, valami ami váratlan, ami nem logikus a hatalom számára. Ez történt a 2011-es melegfelvonulás utáni “belvárosi séta” közben is, ez történt márciusban a Bank Centernél is (hogy csak az utóbbi egy év, budapesti dolgait elevenítsem fel). Viszont, most hiányzott mindez.

Nyilvánvalóan, van helye a Millásokkal szembeni kiállásnak, viszont csak azért, hogy zsidózzunk, karlengessünk, és Auschwitzba küldjünk mindenkit verbálisan, nem kell kimenni a városba, még akkor sem, ha tudjuk, hogy a forradalom leverésében jelentős szerepe volt a zsidóknak. És bármennyire is unszinpatikusak az Index munkatársai, nem kell leverni őket, mint a répát. Ezzel az ember nem radikális lesz, hanem csupán agresszív állat. Ezzel csak szégyent hozunk a nemzeti oldalra.
Szerintetek ez méltó 1956 szelleméhez?

Egy hozzászólás “2012. október 23. margójára” bejegyzésre

  • T_Lorant:

    A verekedők személyében én azokat a főhadiszállás c. műsorban említett, a “rendezvényekről eltávolítandó” elemeket látom akik szabadon randalíroznak egy doboz sörrel a kezükben teljesen mentesen mindenféle hosszútávon megfontolt ideológiától.
    Ugyanakkor, tény!, hogy ezek a cselekedetek nem használnak és csak újabb támadási felületet adnak az ellenfeleknek, ez a pártokrácia játékszabályaiban fontos túl az emberi viselkedésen, de azért ne puhuljunk fel ne legyünk túl liberálisok egy-egy ilyen undorító firkásszal kapcsolatban (ha esetleg ez nem 23.-án történik)

Tartalomjegyzék